Biharugrán jártak

2016. július 12-én a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének egy 58 fős csoportja látogatást tett Biharugrán, ahol Pacsika Istvánné a helyi nyugdíjas Egyesület Elnöke, és Szoboszlai Zoltán alpolgármester fogadta, majd kalauzolta Őket.

A falu kultúrházában Szoboszlai Zoltán úr projektoros vetítéssel egybekötött tájékoztatót tartott a település történetéről, múltjáról és jelenéről. Ezt követően a csoport megtekintette a Falumúzeumot és a templomot, majd egy olyan házba tértek be, melynek volt lakója országszerte híressé tette a települést. SZABÓ PÁL író házáról van szó, amely ma már múzeum, és őrzi az író életének, munkásságának a történetét.

Szluka Mátyás tanár úr, mint házigazda kalauzolt bennünket a múzeumban, és tartott magas szintű, csodálatos tájékoztatót Szabó Pál életéből és munkásságából.

Az irodalmi és történelmi felfrissülés után folytattuk utunkat a Körös-Maros Nemzeti Park Biharugrai területére, ahol már vártak bennünket a finom ebéddel, melynek elfogyasztása után következett a program várva várt része, ugyanis látogatást tettünk a Határrendészeti Kirendeltségen, ahol korábban sokan megfordultak a csoport tagjai közül természetesen szolgálati ügyben.

A Kirendeltségen tájékoztatást kaptunk munkájukról, tevékenységükről, majd körbe vezettek minket az objektumban, és megismerkedhettünk a számunkra ma már rendkívül új, modern technikai eszközökkel.

Nagyon jól esett számunkra, hogy egy piciny ideig ismét határőrök lehettünk akkor ott a kirendeltségen. A rendkívüli meleg időjárás ellenére is a tartalmas program mindenkinek kiváltotta a tetszését, különösen az a tény, ahogyan a helyi Nyugdíjas Egyesület és az alpolgármester fogadott és kalauzolt végig bennünket, amiért is köszönetünket és hálánkat fejezzük ki, csak úgy, mint a Határrendészeti Kirendeltség Vezetésének és állományának.

Köszönetet mondunk dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány úrnak, hogy lehetővé tette a Kirendeltség megismerését.

Orosháza, 2016.július 15 Hortobágyi Zoltán nyá. r. ezredes Egyesület Elnöke

Kapcsolódó képek:

Hozzászólások lezárva.