Évértékelő a Határőröknél

2203. február 18-án rendezte meg a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete a 2022. év értékelő, beszámoló közgyűlését, melynek Orosházán a Művelődési Ház adott otthont.
 
A rendezvényen 124 fő vett részt, a tagság 82%-a.
 
Meghívott vendégként vett részt Vörös Ferenc r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vezetője, Berczi László r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Humánigazgatási Szolgálatvezető, valamint dr. Havasi Zoltán ny. r. ddtb. a VETERÁN Rendőrök Országos Szövetség Elnöke, valamint a társegyesületek elnökei.
 
Ludvig József ny. hőr. alezredes elnök-helyettes, mint levezető elnök megnyitója, és a közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása után Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes az Egyesület elnöke számolt be az Egyesület 2022. évi tevékenységéről.
 
Beszámolójában kiemelte, hogy az Egyesület rendezvényeinek lebonyolítását, az Egyesület életének irányítását a határőr hagyományok ápolása, történelmi és kulturális események megismerése, a rendezvények színvonalának megtartása, valamint a tagság együvé tartozásának erősítése határozta meg. Elmondta továbbá, hogy az Egyesület munkatervében szereplő valamennyi feladat végrehajtásra került, a kitűzött célok érvényesültek.
 
Ezt követően a pénzügyi-, majd a felügyelőbizottsági beszámolók következtek.
 
A tagság, valamint a vendégek hozzászólásai megerősítették az Egyesület helyét és szerepét a társadalomban és a nyugdíjasok életében, és gratuláltak az elért eredményekhez. Továbbiakban a közgyűlés a 2023 évi munkatervet és pénzügyi tervet vitatta meg és fogadta el.
 
Személyi változásokra is sorkerült, a felügyelő bizottság korábbi tagja lemondott tisztségéről és helyette Ungi András ny. hőr. alezredes urat választottat a közgyűlés, ugyanakkor a megüresedett jelölő bizottsági tagság betöltésére Törőcsik András ny. r. szds. urat választották.
 
Végezetül elismerések átadására került sor, melynek keretében a levezető elnök kihirdette, a csoportok közöti verseny eredményét, miszerint az éves versenyt a 2. számú csoport nyerte, vezetője Koczka Ferenc ny. hőr. ftzls. vehette át az érte járó serleget és oklevelet.
 
Dr. Havasi Zoltán ny. r. dandártábornok Kunos Sándorné ny. hőr. alezredes asszonynak adott át elismerést a Szövetség nevében, Vörös Ferenc r. ezredes vármegyei főkapitány Zsurka Jánosnét köszöntötte kerek születésnapja alkalmából.
 
Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes elnök megköszönte az együttműködésben résztvevő szervezetek munkáját, részükre egy kis szerény ajándékot adott át, így a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Békés Megyei Rendőrségi Nyugdíjasok Egyesülete és az Orosházi Járás Nyugdíjas Szervezeteinek Egyesülete jelenlévő vezetőinek.
 
A rendkívül eredményes és aktív közgyűlés a déli órákban ért végett, majd egy finom ebéd elfogyasztása tetőzte be a rendezvényt.
 
 
Orosháza, 2023. február 21.
                         
Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes
Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesület elnöke

IMG_8476

kép 2 / 17

Kapcsolódó képek:

Hozzászólások lezárva.