Tavaszi nagytakarításon Gyopároson

Borongós kissé hűvös és szeles idő fogadta 2023. április 12-én a reggeli órákban a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének azt a 36 tagját, aki azzal a céllal érkezett különböző szerszámokkal felfegyverkezve Gyopároson a volt Határőr Pihenőházhoz, hogy ott a már hagyománnyá vált tavaszi nagytakarítást elvégezze.
 
Mojsza József és Zsarnai Imre az Egyesület elnökségének tagjai a feladatok felmérése után megszervezték és ennek megfelelően csoportokba osztották az embereket, akik azonnal munkához is láttak.
 
Egyes kis csoportok virágokat ültettek a balkonládákba, másik csoportok faültetéssel foglalkoztak, ugyanis 3 db tölgy és 2 db illatos hársat ültettek a kijelölt helyekre. Voltak, akik az épületek csatornáit tisztították ki, de a legtöbb ember az őszi téli lehullott lombtakarót gereblyézték össze és bezsákolták, valamint a lehullott gallyakat gyűjtötték össze, amit összevágtak és a szalonnasütőhely mellé helyezték el.
 
A hölgyek egy kis csoportja a volt Határőr laktanyában lévő Hősi Emlékmű környékét tette rendbe és ültette tele a virágládákat gyönyörű virágokkal.
 
Másfél óra múltával már meglátszott, hogy a csapat munkája eredményes lesz, de ez igazán csak a déli órákban mutatkozott meg, amikor is befejezték tevékenységüket és büszkén tekinthettek szét munkájuk felett.
 
94 zsákot töltöttek meg levelekkel és egyéb száraz fűfélékkel. Már ez a számadat is mutatja azt a hatalmas fáradságos de felemelő munkavégzést.
 
Az eredményes munkavégzés után igazán jól esett a finom babgulyás, amit egy közeli étteremből hozattunk.
 
Orosháza, 2023. április 13.

Hortobágyi Zoltán ny. r. ezredes
Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesületének Elnöke

1000252

kép 5 / 5

Kapcsolódó képek:

Hozzászólások lezárva.