A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete 2023.09.27.-i tekeversenye

„A Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete 2016.-tól kezdődően, minden év szeptember utolsó hetében szervezi meg a Nagykanizsai Olajbányász Teke SE tekepályáján nemzetközi szenior sportversenyét. A verseny elsődleges célja az volt, hogy az egyesület hozzájáruljon a helyi és nemzetközi együttműködő kapcsolatok ápolásához, erősítéséhez Nagykanizsa Megyei Jogú Város vérkeringésében. A verseny meghívásos alapon működik, helyi és régiós szinten 7 nyugdíjas egyesület – köztük a Nagykanizsai Honvéd Egyesület és a Marcali Honvéd Nyugállományúak Klubja – , valamint Horvátországból a Muraköz megyei és Varasd megyei Belügyi Dolgozók Nyugdíjas Egyesületei, Szlovéniából a Muraszombati Belügyi Dolgozók Nyugdíjas Egyesülete képviseli a nemzetköziséget. Összességében 10 nyugdíjas egyesület 16 csapata (női, férfi külön-külön) szokott indulni. Természetesen minden évben minden meghívott nem tud jelen lenni, így a részvétel változó.

A rendezvény megálmodója és szervezője éveken keresztül az egyesületünk kiváló tagja Szekunda Jenő ny.hőr.alez. volt. Sajnos Jenő barátunk az elmúlt évben örökre eltávozott köreinkből, így az elnökség döntése alapján az idei évtől kezdődően az ő emlékére tartjuk a tekeversenyt.

Az idén is voltak hiányzók, így a Szekunda Jenő emlék tekeversenyen 7 egyesület 11 csapata vetélkedett. Első alkalommal fordult elő, hogy a női csapatok voltak számbeli fölényben, 6 női csapat és 5 férfi csapat indult a versenyen. A női csapatversenyben rendkívül szoros küzdelemben I. helyen végzett a Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesülete 186 fával, II. helyezett a Bajcsai Nyugdíjas Egyesület 183 fával, III. helyezett a Pedagógus Nyugdíjas Egyesület 166 fával. A férfiak mezőnyében is hazai győzelem született 263 fával, II. helyezett a vasutas Nyugdíjas Klub 211 fával, III. helyezett a Nagykanizsai Honvéd Egyesület 209 fával.

A verseny után a helyszínen készített gulyással vendégeltük meg a résztvevőket. Kellemes hangulatban telt el a rendezvény, erősítve a csapatszellemet, a barátságot, az egyesületek közötti együttműködést.

A tekeverseny fővédnöke Balogh László Nagykanizsa MJV polgármestere, aki rangot adva a rendezvénynek eddig minden évben személyesen nyitotta meg. Sajnos az idén az elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen.

A rendezvényt anyagilag támogatja Nagykanizsai MJV Önkormányzata, melyet az egyesületünk nevében ez úton is megköszönünk!”

A mellékelt fotókat Mészáros Zsolt ny.hőr.tzls. az egyesület tagja készítette.

Bíró László ny.r.ezds.
Határőr és Rendőr Nyugdíjasok Nagykanizsai Egyesület elnöke

IMG_20230927_090541

kép 5 / 5

Kapcsolódó képek:

Hozzászólások lezárva.