A Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete beszámoló és tisztújító Közgyűlést tartott 2024.02.16-án

Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete 2024 február 16-án Orosházán a Petőfi Művelődési központban beszámoló és tisztújító Közgyűlést tartott. Ennek során adóztak a beszámolás időszakában elhunyt 4 fő tagtársuk emlékének.

Köszöntötték a 16 fő belépett új tagot és elköszöntek a tagságukat – elsősorban pénzügyi okok miatt – megszüntető tíz főtől. Tájékoztatva lettel egy fő kizárásáról.

Összességében kilenc napirendi pont került feldolgozásra, melyek során értékelték a 2023 évben végzett munkát, elvégezték a tisztújítást, módosították az Alapszabályzat egyes pontjait, elfogadták a 2024 évi munka és pénzügyi tervet, majd elismerések kerültek átadásra.

Megállapították, hogy a tervekben meghatározott célok teljesültek, az Egyesület az Alapszabályzatban foglaltak szerint működik, a működés feltételei biztosítottak. Az Egyesület Csoportjai aktívan rész vesznek a munkatervben foglalt feladatok végrehajtásában, a szervezeti élet hatékonysága az előző évhez viszonyítva 10 %-al növekedett. Az Egyesület országos szinten is folyamatosan élen jár a határőr hagyományok ápolásában, a közösségi programok szervezésében és végrehajtásában, az egymás iránti figyelem elmélyítésében. Nem véletlen, hogy a tagság Hortobágyi Zoltán Elnöknek szavazott ismételten bizalmat. Ő vezeti az elkövetkezendő négy éven át elnökként a Határőr nyugdíjasok Orosházi Egyesületét 2009 óta, immár 15 éve.

A Közgyűlésen Vörös Ferenc rendőr ezredes rendőrségi főtanácsos, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője méltatta az egyesületben folyó odaadó vezetőségi és tagsági munkát. Emléktárgyat adományozott Hortobágyi Zoltán nyugállományú rendőr ezredesnek, a Békés Vármegyei Rendőr Főkapitánysággal történő együttműködés elmélyítéséért pedig szintén emléktárggyal mondott köszönetet Cseh István nyugállományú határőr alezredesnek és Ludvig József nyugállományú határőr alezredesnek.

Az Egyesület közössége érdekében végzett kiemelkedő, fáradtságot nem ismerő munkájuk elismeréséül az Egyesület Elnöksége ajándéktárgy adományozásával köszönte meg munkáját:
Horváth Kálmánnénak, Dr. Faludi Jánosnénak, Verasztó Istvánnak, Mojsza Józsefnek.

A Csoportverseny során elért eredményeik tekintetében a csoportvezetőknek emléklapot adott át Koczka Ferencnek, Somogyi Imrénének és Rácz Mihálynak. Ezt követően a Közgyűlés tevékenysége közös ebéd elfogyasztásával zárult.

Orosháza, 2024. február 16.

Ludvig József ny. hőr. alezredes „sk”
elnök-helyettes

 

IMG_5120

kép 16 / 16

Kapcsolódó képek:

Hozzászólások lezárva.